בואו לאכול איתם: כתבי מעמול פרינט פותחים את המטבח

שתפו

ארבעת חברי מערכת "מעמול" פרינט, פתחו את המקרר והמטבח, ומשתפים במתכונים הכי שווים שלהם

סיר עם תבשיל עוף ועפונה
זה בעצם פשוט | צילמה מעיין מרציאנו

מעיין מרציאנו | אפונה עם עוף ברוטב

הרבה מאתנו היו רוצים להשקיע זמן ואנרגיה בארוחות שהם מכינים, אך לא תמיד זה מתאפשר. לכן יש גם דברים פשוטים יותר להכנה, כשלי אין הרבה זמן לבשל אני בדרך כלל בוחרת באורז, ומוסיפה לו תוספת למיניהן.
הנה אופציה אחת כתוספת לאורז:

מצרכים
שקית של אפונה קפואה, 1 בצל גדול, 3 גבעולי סלרי (כרפס), 2 כפות של פפריקה מתוקה 2 כפות, חצי כף של פלפל שחור, כף כורכום, 4 ירכיים או שוקיים של עוף, 2 כוסות מים

הוראות הכנה
לקצוץ את הבצל והסלרי, לטגן מעט ולאדות אותם במשך כ-5 דקות. להוסיף את העוף, ולהשחים אותו קלות בשני הצדדים. לאחר מכן נוסיף את האפונה והתבלינים, גם את המים ונערבב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה עדי שהאפונה רכה ומוכנה
בתיאבון!

תבשיל ירקות מוקפצים ועוף
מאכל קבוע לשישי | צילמה ליאת אלמיו

ליאת אלמיו | עוף מוקפץ

בכל יום שישי, אנחנו מתארגנים לקראת הארוחה בערב. בדרך כלל, אנחנו מכינים מאכלים קבועים
ולפעמים מוסיפים עוד סוגים. אחד מהם הוא מוקפץ:

מצרכים:
בצל יבש, בצל ירוק, כרוב לבן, פלפל ירוק, גמבה אדומה, פלפל חריף, גזר, 800 גרם חזה עוף, רוטב צ'ילי, רוטב ברביקיו, רוטב סויה, פפריקה מתוקה, כמון, כורכום, מלח

הוראות הכנה:
1 .לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות (את הגזר אפשר לעיגולים) ואת חזה העוף לקוביות
2 .לחמם שמן במחבת רחבה.
3 .להוסיף את רצועות הבצל ולערבב. כשהוא משחים מעט, להוסיף את חתיכות העוף, לערבב, להנמיך את האש ולכסות את המחבת, לכמה דקות
4 .להוסיף את שאר הירקות ולערבב היטב
5 .להוסיף את התבלינים ואת הרטבים, ולערבב יחד
6 .להוסיף חצי כוס מים, לערבב ולכסות את המחבת
7 .כשהירקות והעוף רכים ומבושלים, להשאיר את המחבת פתוחה, כדי שהרוטב יצטמצם.
בתיאבון!

טחינה בקערה כשמעליה סלט קישואים ועגבניות חם
חם וקר | צילם אדיר פינקלשטיין

אדיר פינקלשטיין | סלט חם טופינג לטחינה

ביום שישי אחד אחר הצהריים, עלה לי רצון עז למטבוחה לנגב עם חלה. לא היו לי מספיק עגבניות, וגם לא היה לי מספיק כוח רצון להכין מטבוחה. אז פתחתי את המקרר, הוצאתי קישוא, שום ועגבנייה וטיגנתי אותם יחד. את הכל שמתי מעל טחינה ויצא סלט חם וקר, מושלם לניגוב עם פרוסת חלה טרייה:

מצרכים לסלט קישואים חם:
4 כפות שמן זית, 1 קישוא, 3-2 שיני שום, 1 עגבנייה אדומה בשלה בינונית-גדולה, מלח וכורכום.

הוראות הכנה
נתחיל בטחינה, כדי שהסלט החם לא יספיק להתקרר. שופכים טחינה לקערה, מוסיפים מים, מלח, לימון, והנה זה מוכן. אם
יצאה נוזלית – עוד טחינה. אם יצאה סמיכה – עוד קצת מים.
במחבת רחבה נמזוג שמן, נכוון על אש חמה. כשהשמן חם  נוסיף קישוא קצוץ לרבעים דקים. נוסיף את הכורכום ומיד אחריו שום קצוץ. בזמן שהקישוא מיטגן, נקצוץ את העגבנייה לקוביות. כשהקישוא מתרכך ומאבד מהנוזלים, נוסיף את העגבנייה
הקצוצה ונערבב. כשהיא מתרככת הסלט מוכן, נמזוג הכל מעל הטחינה שהכנו בהתחלה.
מומלץ לשדרג עם שאריות נוספות מהמקרר!

קציצות מטוגנות עם תפוחי אדמה ובצל
החלק הכי חשוב אלה התפוחי אדמה | צילמה אליזבת דנה

אליזבת דנה | כמו שניצל, אבל לא

תמיד אהבתי בשר, אחרי הכל, אני ארגנטינאית. אז כשנמאס מלאכול חזה עוף, אפשר להחליף בבשר טחון
ולהכין כמו שניצל, בתוספת של תפוחי אדמה

מצרכים
חצי קילו בשר טחון, 2 ביצים, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, בצל, תפוח אדמה, שמן, אורגנו, מלח, פלפל, ושום גבישי.

הוראות הכנה
נוסיף את התבלינים היבשים לקערה עם ביצים. לבשר, נוסיף פטרוזיליה ובצל קצוצים, נערבב היטב וניצור כדורים שווים. לאחר מכן טובלים את כדורי הבשר בביצה ולאחר מכן בפירורי לחם. בינתיים מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה, כשהשמן חם מניחים במחבת את כדורי הבשר, ומוסיפים בצל חתוך לרצועות ותפוחי אדמה.
בתיאבון!


שתפו
קישורים לתגיות וקטגוריות