סטודנטים במסלול כתיבה כותבים ביקורת תרבות

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הוקם ומופעל על ידי הסטודנטים בחוג לתרבות, יצירה והפקה במכללת ספיר

שבוע שעבר החל קמפיין הבחירות לאגודת הסטודנטים וכמעט אי אפשר ללכת במכללה מבלי שאחד מנציגי אגודת הסטודנטים יפתח בנאום כדי לנסות להשיג לעצמו עוד קול. במקרה הטוב זה יסתיים בנאום, ובמקרה הפחות טוב ייקח ממך את הנייד בחיוך, יכנס ללינק ויצביע במקומך, עוד לפני שתבין לאיזו רשימה הוא שייך.

בעוד שבמכללות רבות, ההתמודדות לאגודת הסטודנטים, שווה לתחרות ילדי הכאפות של המכללה, בספיר המתמודדים זוכים למעמד נחשק ביותר. בשבוע האחרון נוספו לנוף הקבוע של המכללה דוכני הסברה, פליירים וסטיקרים בכל מקום ואפילו קרמבו וצ'ייסרים של ארק על חשבון הנבחרות המתחרות. שנה שעברה בכלל לא הייתה תחרות, לפני שנתיים הצבענו רק כי חילקו לנו ארטיקים, ולפני ארבע שנים היו איומים עם סכין יפני.

"כולם מושחתים", אוהד
"כולם מושחתים", אוהד

בנוסף, ב-2015 הצביעו בשלושה ימים אלף מצביעים סך-הכל, ה-2014 הצביעו בערך חמש-מאות, והשנה בתום היום הראשון בלבד, נספרו אלפיים חמש מאות קולות. נראה כי השנה טירוף הבחירות יצא מכלל שליטה, יום חמישי רגע לפני חשיפת המנצחים, רגע לפני שכל הכיף הזה עמד להסתיים, בשיא ההתרגשות, במיוחד מהחזרה לשקט בהפסקות, הבחירות נפסלו. ועדת הבחירות טוענת שהסיבה לכך היא עבירות על תקנון ופגיעה בטוהר הבחירות ולכן קבעו כי הבחירות ידחו בשבוע.

בקשתי ממספר סטודנטים להסביר לי במשפט אחד אם הם בעד או נגד להצביע:

בעד: "צריך שמישהו ישמיע את הקול שלנו, אני חד משמעית בעד!" (דרור, 25, הנדסה שנה א').

נגד: "כי הג.ג שלהם כל-כך מצומצם שלא משנה איזו אגודה תנצח, כלום לא ישתנה". (אליזבת, 24, סיימה ניהול המשאב האנושי).

בעד: כי אם לא יהיה דבר כזה אז לא נוכל להביא לשינוי" (אופק, 24, הנדסה שנה א').

נגד: "כי כולם מושחתים!" (אוהד, 27, לוגיסטיקה שנה ג).

בעד: "תמיד חייב להמשיך להאמין שמישהו יעשה את השינוי שאנחנו זקוקים לו כסטודנטים". (מיטל, 28, מנהל ומדיניות ציבורית, שנה ב').

בעד: "כי הם עוזרים בהרבה דברים" (נטע, 22, הנדסה שנה א').

בעד: "כי נועה מיז לשלטון!" (טל, 26, תרבות יצירה והפקה, שנה ג').

בעד ונגד: מצד אחד זה טוב כי יש מישהו שמייצג את הסטודנטים, מצד שני, כל התעמולה היא פוליטית לגמרי, ומפה ועד הגשמת מה שהם מבטיחים לפעמים רחוק מאוד אחד מהשני ואולי עדיף לתת למישהו מוסמך במכללה, כמו הדיקן לקבל את הסמכות במקום לאגודה. (יפה, 26, משפטים, שנה ג').

בעד: "תכלס רק בגלל שחברה שלי מועמדת אני אצביע, אחרת כנראה זה היה עובר ליידי". (גיל, 27, עבודה סוציאלית, שנה ב').

בעד: "כי אולי סופסוף משהו יזוז במכללה הזאת אחרי ארבע שנים". (שלומית, 27, תרבות יצירה והפקה, שנה ג').

נגד: "בתור סטודנט לא אכפת לי בשיט מאגודת הסטודנטים". (דור, 27, תקשורת שנה א').

בעד: "אני מאמין יותר ברשימות של השנה, אבל עשר שנים כבר מבטיחים לסדר את החניה, אף פעם לא יסדרו אותה!" (דב "אין לי רישיון", 25, תרבות יצירה והפקה, שנה ג').

כאשר נשאלו הסטודנטים למי הם מצביעים, הם לא ממש ידעו מה העמדות של שתי הקבוצות שמתחרות זו בזו. אני הצבעתי ברגע שנפתחו הקלפיות הווירטואליות, בעיקר מהפחד שימשיכו לאכול לי את הראש, אבל גם בגלל שעמוק בלב יש לי אמונה קטנה שהפעם משהו ישתנה. עכשיו רק נותר לחכות קצת ולראות אם השינוי באמת בפתח, אם המחירים של האוכל בקפיטריה קצת ירדו, ואם מחירי הדירות לסטודנטים ישארו בפיקוח של אגודת הסטודנטים, ואולי, אולי אפילו יתגשם חלומו הרטוב של כל סטודנט, ותהיה פה סופסוף חנייה נורמלית. אבל קודם נקווה שהבחירות המחודשות יתנהלו על-פי התקנון.